Start Afrikaanderplein Markt
Afrikaanderplein Markt Afdrukken E-mailadres
Elke woensdag en zaterdag is er op het Afrikaanderplein, van 8 tot half 5 een gezellige grote markt. Het
Afrikaander markt zuid
Afrikaanderplein ligt in Rotterdam-zuid, vlakbij de Kuip (Feyenoord). De Afrikaander buurt is een multiculturele buurt en dat zie je aan het assortiment op deze markt. Op 308 kramen vind je allerlei handel, van surinaamse kouseband, hollandse haring, vietnamese loempia’s, tot veel exotische kruiden, groente , fruit en vis .Ook kunt u cd’s kopen van Hazes tot Mozart en Tarkan tot Yulduz Usmanova. Er zijn ook dvd’s met leuke Hollywood-en Bollywood films.Verder zijn er bloemen,planten,schoenen,kaas en heel veel kledingkramen. Ook staan er nog wat tweedehands kramen.
Sinds 17 september 1965 staat deze markt op de huidige locatie Pretorialaan, Paul Krugerstraat en Afrikaanderplein. Voorheen heten deze markt de Maashavenmarkt omdat die langs de Maashaven en Hillelaan stond.
De markt aan het Afrikaanderplein in Rotterdam-zuid is na de centrummarkt de tweede markt van Rotterdam. De markt is zelfs de op 2 na grootste markt van Nederland, na Den haag en Rotterdam-centrum. De markt trekt een wijd publiek uit de omliggende wijken,voornamelijk uit Feyenoord, Charlois en IJsselmonde. Een aanzienlijk deel hiervan is van allochtoonse afkomst. De markt is gelegen aan een groot centraal plein, waar regelmatig (buurt) evenementen georganiseerd worden. Het is een typische prijsvechtermarkt, die exotische producten goedkoper aanbiedt, dan elders in de stad. De zogenaamde Afrikanermarkt heeft een groot aanbod aan visproducten en exotische producten. Het assortiment bestaat uit 41% food, 40 % textiel, 2% bloemen en planten,en overige non food producten 17%. Sinds januari 2009 zijn er wekelijks activiteiten op de Afrikaandermarkt door Project Freehouse.
Als u van leuke foto s van deze markt houd is hier een leuk linkje. De foto s zijn gemaakt door oud marktmeester Haak.   
Al met al een super gezellige markt ,waar je snel je boodschappentas met koopjes vult. Bij de postbank in de Paul Krugerstraat en bij de fortisbank in de Pretorialaan kunt u pinnen .Deze markt is erg makkelijk te bereiken met metro,tram of bus. Met de metro moet u uitstappen op station Maashaven. Ook kunt u bus 77 nemen of tram 2/20/23 of 25. Als u met de auto komt, kunt u gratis in de buurt parkeren.
Een leuk uitje om te combineren met een dagje voetbal of een dag je Rotterdam.
De kooplieden van deze multi-culti markt heten u dan ook van harte welkom. De markt in Rotterdam-zuid,echt een toppertje.

 

 


Met onderstaande foto kunt u rondkijken in de buurt.
Houd de linkermuisknop ingedrukt op de foto en beweeg de muis.
 
 
 
rotterdam zuid extra 018.jpg

Info Afrikaanderplein Markt

Openingstijden:
Woensdag 08:00 - 16:30 uur
Zaterdag 08:00 - 16:30 uur
Adres:
Afrikaanderplein
Openbaar vervoer:
Metro station Maashaven
Parkeren:
Gratis in de buurt
Route:
Google Maps Klik hier

markt afrikaanderwijk zuid 060.jpg
markt afrikaanderwijk zuid 083.jpg
markt afrikaanderwijk zuid 075.jpg
markt afrikaanderwijk zuid 054.jpg
markt afrikaanderwijk zuid 041.jpg