Start Asterlo Markt - Zuidwijk
Asterlo Markt - Zuidwijk Afdrukken E-mailadres
De markt Asterlo, gelegen in de wijk Zuidwijk bestaat al 32 jaar. Asterlo markt
Deze markt is gelegen nabij sporthal Asterlo en wordt voornamelijk bezocht door een vaste groep senioren uit de omliggende wijk Charlois, Feyenoord en IJsselmonde. Maar ook uit Pendrecht, en uit de wijde omgeving zoals Poortugaal, Rhoon, Hoogvliet en Barendrecht. Het aanbod van de markt is prima gericht op het wekelijkse bezoek van de wat oudere autochtone marktbezoekers.

Deze markt word elke vrijdag gehouden van 8 tot half 5 en er zijn 78 kramen waarop u uw wekelijkse aankopen kunt doen. Het is en echt gezellige markt waar je als echte Rotterdammer ook effe lekker kan bijpraten in het ontmoetingscentrum in de sporthal. Een echt lekker bakkie Rotterdamse koffie word daar geschonken en je komt er altijd wel een bekende tegen. In de sporthal kunt u tevens gebruik altmaken van de toiletten. Het openbaar vervoer is ook geen probleem, je word bijna voor de deur van de markt afgezet als je de metro neem en uitstapt op metro station Slinge. Ook met de auto hoeft u niet ver te lopen voor een gratis parkeerplaats.
Als u van leuke foto s van deze markt houd is hier een leuke link. De foto s zijn gemaakt door oud marktmeester Haak.

 Deze markt bestaat al bijna 32 jaar en sommige kooplieden staan al vanaf het begin op deze markt, dat maakt het extra gezellige omdat iedereen bijna al hun vaste handelaartjes kennen. De meeste klanten kopen elke week hun kaas en groente bij hun eigen vertrouwde koopman. Je kunt dan ook bij hen terecht voor een praatje over van alles en nog wat. Maar het gesprek in deze wijk gaat vaak over Feyenoord, die hier vlakbij spelen. alt

Als een slinger lopen de kramen langs de winkeltjes en het pleintje en kunt u op allerlei kramen uw keuze maken. Voor een lekker patatje of gebakken visje om de honger te stillen is dit ook de aangewezen plaats. Of het nu voor een bosje bloemen of wat vers brood, wat nootjes of wat dierenbenodigdheden wat u zoekt, hier kunt u het vinden. Zelf om uw sieraden te laten maken bent u hier goed. En als uw geld opraakt van al deze koopjes, dan kunt u pinnen bij de 2 pinautomaten op de Slinge ( bij de Postbank/ING en bij de ABN ).
Voor een echt gezellige Rotterdamse wijkmarkt bent u dus van hart welkom op de markt aan de Asterlo.
 rotterdam_asterlo_zuidwijk_02L.jpg
 
 Markt Asterlo is op vrijdag 3 juni 1977 ingesteld, oud-wethouder Henk van der Pols heeft de markt geopend. De eerste marktmeester was G. Burgerhoud.


Met onderstaande foto kunt u rondkijken in de buurt.
Houd de linkermuisknop ingedrukt op de foto en beweeg de muis.

Grotere kaart weergeven
 
 
32.jpg

Info Asterlo Markt

Openingstijden:
Vrijdag
08:00 - 16:30 uur
Adres:
Asterlo, Zuidwijk
Openbaar vervoer:
Metro station Slinge
Bus  64/70/71
Parkeren:
Gratis in de buurt
Route:
Google Maps Klik hier

asterloo 006.jpg
asterloo 025.jpg
extra asterloo 003.jpg
extra asterloo 006.jpg
25.jpg
16.jpg
29.jpg