Start Hoogvliet markt
Hoogvliet Markt Afdrukken E-mailadres
In de zestiger jaren begon Hoogvliet met een kleine wijkmarkt van ca. 50 kramen.
Hoogvliet overzicht
Het aantal bezoekers steeg gestaag en al gauw was de animo groot om de markt te vergroten en zocht het marktwezen dus een andere locatie. Dit werd de grote parkeerplaats tussen de Kulk (het bejaardenhuis) en de Binnenban (het winkelcentrum). De markt ging van ca. 50 kramen naar 120 kramen, meer dan een verdubbeling van het aantal kramen.
Het plein waar de markt op stond kreeg de naam Rijkeeplein, naar een oud directeur van het marktwezen in de jaren 60/70. Het was een goedbezochte markt waar zowel kooplieden dan wel bezoekers het naar hun zin hadden. Kooplieden betreffende bereikbaarheid en redelijke geringe concurrentie en voor de bezoekers een grote verscheidenheid en last but not least een ruime parkeergelegenheid. In oktober van 2008 is de markt verhuist in verband met de bouw van een parkeergarage.

hoogvliet marktDe locatie waarop nu de markt te vinden is gelegen op het parkeerterrein aan de andere kant van de Binnenban,voor het politiebureau en de gemeentesecretarie en naast het winkelcentrum de Binnenban. Op zich geen slechte lokatie. Ruimte genoeg voor de koopman en goede bereikbaarheid. De wijkmarkt in Hoogvliet is een multiculturele markt waar 2 Hollandse bakkers hand in hand gaan met de turkse bakker. Er is een surinaamse specialiteitenkraam van Lowie zodat u thuis ook nog eens lekker roti kan maken,of een heerlijke kip bij de poelier van Giessen. Of eet lekker op de markt een patatje of een lekkere loempia van Ron. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een lekker gebakken visje. En wat dacht u van een zakje snoep of stroopwafels voor de kinderen of kleinkinderen? Uiteraard voor een goed stuk kaas of uw verse groente of fruit of uw bloemen is deze markt ook de aangewezen plaats. Natuurlijk is er niet alleen etenswaren, maar staat ook er ook een babykraam van Rob Grollee, 2 toiletartikelenkramen voor tandpasta, shampoo, zeepjes en alles wat u maar voor uw persoonlijke verzorging nodig heeft. Er is ook een kraam met dekbedovertrekken en ook een speciale kraam met Feyenoordartikelen. 5 Standwerkers zijn er ook elke week om u te verrassen met leuke nieuwe handel. Verder vind u er 2 diervoedingskramen,een stoffenkraam,een gereedschapskraam, een fourniturenkraam, een noten een zuidvruchtenkraam en nog veel meer,te veel om allemaal op te noemen.

hoogvliet marktDe markt op de binnenbaan is elke donderdag van 8 uur tot half 5. Er is veel gratis parkeergelegenheid voor handen,dus uw koopjes blijven echt koopjes. De kooplieden worden op deze markt verzorgt van hun bakkie echte Rotterdamse koffie door Sjaak van Bram Ladage. Deze warenmarkt bij winkelcentrum binnenban is de grootste wijkmarkt van Rotterdam. Met zijn 120 kooplieden en de aanwezigheid van alle branches vertoont het meer de trekken van een shoppingmarkt,dan een boodschappenmarkt. De meeste marktbezoekers komen vooral uit Hoogvliet en de wijken Charlois en Pernis en de vele dorpjes die hier in de buurt gelegen zijn. Nog een leuk weetje is dat de markt voor 45% uit food bestaat, 37% textiel. 16% nonfood en 2% uit bloemen en planten,kortom voor ieder wat wils.

U kunt deze markt met openbaar vervoer bereiken door bij het metrostation Hoogvliet uit te stappen en daar bus 78 te nemen.

De kooplieden van deze multiculturele wijkmarkt in Hoogvliet heten u van harte welkom om lekker te shoppen op onze gezellige markt. Wij hopen u spoedig te zien.

Met onderstaande foto kunt u rondkijken in de buurt.
Houd de linkermuisknop ingedrukt op de foto en beweeg de muis.
 
markt hoogvliet 002.jpg

Info Hoogvliet Markt

Openingstijden:
Donderdag
08:00 - 16:30 uur
Adres:
Binnenbaan Noord
Openbaar vervoer:
bus 78
Parkeren:
Gratis in de buurt
Route:
Google Maps Klik hier

markt hoogvliet 057.jpg
markt hoogvliet 003.jpg
hoogvliet extra 002.jpg
markt hoogvliet 023.jpg
markt hoogvliet 070.jpg
markt hoogvliet 059.jpg
markt hoogvliet 022.jpg