Start Postzegel en MuntenMarkt
Postzegel en Munten markt Afdrukken E-mailadres

 Postzegel en Munten markt

Voor het ontstaan van de postzegel en muntenmarkt gaan we terug naar de crisisjaren. Het begon met een groepje schoolkinderen die elkaar op woensdag - en zaterdagmiddag op de grote markt ontmoette om daar hun postzegels en munten te ruilen, onder het toeziend oog van Erasmus. Kort nadat de eerste handelaren verschenen, maakte de oorlog een einde aan dit prille begin van wat eens zou uitgroeien tot de postzegel en muntenmarkt van vandaag.

Postzegel en Munten marktNa de oorlog kwamen de verzamelaars terug op het Noordplein, in de buurt van de Noordsingel. In 1970 hadden ze een nieuw onderkomen onder de plastic overkapping die van de C70 manifestatie was overgebleven aan het schouwburgplein. Door de bouw van de Rotterdamse schouwburg moesten ze op zoek naar een nieuwe locatie.

Op zaterdag 2 april 1988 namen zij hun nieuwe standplaats in op het Grote Kerkplein, na 48 jaar weer onder het toeziend oog van Erasmus. De marktdagen werden aan gepast aan die de postzegel en muntenmarktvan de weekmarkt,dinsdags en zaterdags. Na een uitstapje van een paar jaar bij de maagd van holland, is de markt sinds mei 2014 weer terug op zn oude plek op het grote kerkplein vlakbij de boeken en platenmarkt. Nu zijn het de wat oudere Rotterdammers die hun vrije tijd nuttig aan hun hobby willen besteden. De ruilmarkt van de schooljeugd van weleer is uitgegroeid tot een serieuze markt met een goede kwaliteit aan postzegels en munten. Deze markt is zaterdag groter dan op dinsdag. In de zomer vinden hier ook meer activiteiten plaats dan in de winter.
 

Tot ziens op de postzegel en muntenmarkt te Rotterdam.   


Grotere kaart weergeven
 
munten en postzegelmarkt en boekenmarkt 005.jpg

Info Postzegel en Munten Markt

Openingstijden:
Dinsdag
09.30 uur tot 14.00 uur 
Zaterdag
09.00 uur tot 15.30 uur
Marktkramen:
4 tot 10 kramen
Adres:
tijdelijk:  NieuweMarkt
Openbaar vervoer:
Metrostation Blaak
Tram 21
Bus 32/46
Parkeren:
In de buurt (chipknip)
Route:
Google Maps Klik hier

Img_0333.jpg
centrummarkt zaterdag 081.jpg
munten en postzegelmarkt en boekenmarkt 004.jpg
Img_0333.jpg