Start Visserijplein Markt - West
Visserijplein Markt Afdrukken E-mailadres
Het Visserijplein is het centrale plein in de Rotterdamse wijk Bospolder/Tussendijken.alt Het plein stamt uit de jaren twintig. Bij het bombardement op Rotterdam-West van 31 maart 1943 is de bebouwing rond het plein verwoest. In de jaren 50 is de wijk herbouwd.
Sinds de jaren 60 wordt op het Visserijplein twee maal per week, op donderdag en zaterdag, een markt gehouden met 180 kramen. Deze markt was voor de aanleg van tramlijn 6 in de Spanjaardstraat gevestigd. De sfeer en de gezelligheid is op deze markt uit de Spanjaardstraat meegenomen. De markt duurt van 8 tot half 5, daarna breekt de kramenboer weer alles af.
Aan de noordzijde van het plein is in 1980 het wijkgebouw Pier 80 verschenen. Tegenwoordig is Pier 80 een multicultureel buurtcentrum. Aan de westkant van het plein ligt het Gijsinghplantsoen, waar het monument voor het bombardement te vinden is. In de volksmond is het plein bekend onder de naam Grote Visserijplein, omdat het grenst aan de Grote Visserijstraat. De hoofdzakelijk allochtone bezoekers komen vaak uit de deelgemeente Delfshaven, wat deze markt tot een echte wijkmarkt maakt. Doordat er veel allochtone mensen lopen is er een bijzonder groot aanbod van exotische producten,wat deze markt erg aantrekkelijk maakt. Ook is dit een van de goedkoopste markten van Rotterdam, waar een koopje snel onder handbereik is.alt
Deze markt is gesaneerd, wat inhoud dat er niet te veel handelaren met hetzelfde artikel staan. Dit is gunstig voor de klant omdat hij een zeer divers aanbod heeft. Marokkaanse, Turkse , hindoestaanse, Chinese culturen kunt u hier aantreffen, zowel voor als achter de kramen. Maar natuurlijk voor een echt Hollands patatje of een harinkje ben je hier goed.
Als u toch in de buurt bent kunt u ook nog even winkelen op de Schiedamseweg of de toeristische attracties in het nabijgelegen Delfshaven meepakken.
Als u met de auto komt kunt u parkeren op de Schiedamseweg visserijplein( vergeet uw chipknip niet). Je kunt er niet met gepast geld betalen. Met het openbaar vervoer is het ook simpel. Neem de metro naar metrostation Delfshaven of neem tram 4 of 8, dan stapt u bijna recht voor de markt uit.
Als uw geld onverhoopt toch op is door het grote aanbod van koopjes op deze markt,dan kunt u pinnen op de Schiedamseweg bij de Fortis of bij de ING /Postbank.
Op deze markt gaan Hollandse bloemenkoopmannen hand in hand samen met hun Turkse visboertje en samen verwelkomen we u dan ook op deze multiculturele markt in Rotterdam-West.
 

Grotere kaart weergeven

  Met onderstaande foto kunt u rondkijken in de buurt. Houd de linkermuisknop ingedrukt op de foto en beweeg de muis.


Grotere kaart weergeven
 
markt grote visserijplein west 142.jpg

Info Visserijplein Markt

Openingstijden:
Donderdag 08:00 - 16:30 uur
Zaterdag 08:00 - 16:30 uur
Adres:
Visserijplein
Openbaar vervoer:
Metro station Delfshaven
Tram: 4 of 8
Parkeren:
Betaald parkeren 
(Met chipknip)
Route:
Google Maps Klik hier

markt grote visserijplein west 075.jpg
markt grote visserijplein west 160.jpg
markt grote visserijplein west 102.jpg
markt grote visserijplein west 024.jpg
markt grote visserijplein west 037.jpg
markt grote visserijplein west 148.jpg